Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

         Ден на “Учене през целия живот”ще се проведе в община Левски

На 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители, училища и детски градини, родителите и читалищни дейци от община Левски ще обединят усилията си, за да покажат, че ученето през целия живот може да се направи по-привлекателно и достъпно за хората от различни възрасти.

Ден на “Учене през целия живот”ще се проведе в община Левски на 31 октомври . В тази инициатива на проект “Национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот” участват и училищата и детските градини в община Левски, подкрепени от читалищата в населените места, общинска библиотека “Веселина Геновска” и общинска администрация Левски.

СОУ "Крум Попов" гр.Левски предвижда посещение на градска художествена галерия , градската и училищната библиотека. Оформяне на кът за народните будители, кът за сезон ЕСЕН и презентация на входа на общината. „Моята любима книга" е темата на обсъждане в час на класа. Разговор с Христо Иречекски, автор на книгата "Градът с името на Апостола” и беседа на тема "Американска литература"ще се проведат в училището.

НУ”Христо Ботев”ще отвори врати за бивши ученици ,родители и граждани в „Ден на учене през целия живот”. Посещение на детския отдел при библиотека „Веселина Геновска”и на къща –музей”Георги Парцалев”,разговор за ролята на читалището за съхраняване на българския дух и Арт работилница „Сръчковци”са още проявите.

ОУ "Христо Ботев" с.Асеновци ще направи изложба на рисунки от модул "ИКТ - изобразително изкуство"във фоайето на читалището. Ден на отворени врати "Учене през целия живот" ще има и в училището, посещение в библиотеката за да се научат правилата за работа там. "Какво научих с помощта на компютъра"   е темата на публична изява, предвижда се и спортен празник.

ЦДГ "Слънце" гр.Левски ще има спортен празник с елементи на практическо прилагане на правилата за БДП "Да играем и спортуваме безопасно". Прогнозиране и решаване на проблеми в учебно-възпитателния процес в ПГ, работна среща. "Аз детето - ученик" в ПГ"а" и ПГ "б" 5 и 6 год. – Педагогически тренинг за родители. "Зеленчукови човечета" - Работилница по изкуствата. "Сливи за смет" - Фолклорна музикална приказка. "Морска академия 2010-2020" - Квалификационен курс, споделяне впечатленията на главния учител от посещение в унгарска детска градина.

 

ОДЗ "Локомотив" гр.Левски -Ден на отворените врати в групите за всички родители, желаещи да се включат във всекидневния живот на децата. "Какво знаем за своето дете" - тренинг с родителите във втора група и филиал с.Българене. "Вечер без компютър и телевизия" - ролеви игри с родителите . "Да поиграем с мама и татко" - забавни интерактивни игра с родителите. Откриване на "Библиотека за родители" в централната сграда на детската градина, с цел провокиране на желание за учене и обогатяване на знанията за възпитанието на децата и тяхното развитие.

ОДЗ "Люляк" с.Малчика съвместно с ОУ "В.Левски" и НЧ "Пробуда 1928" с.Малчика ще проведат среща- разговор на пенсионираните и настоящите учители от училището и детската градина с ученици и деца за методите на преподаване сега и в миналото.В този ден ще има : Уъркшоп "От нищо нещо" - работа с природни и отпадъчни материали. Изложба на изработените сувенири. Да направим зимнина с баба. Есенен празник с родителите. Училище за родители: "Какво трябва да знае моето дете" - есенно издание на Книга за родители.

НЧ "Просвета 1927"с.Асеновци ще направи изложба на тема „Природата ми е приятел"Ще бъдат изработотени сувенири от отпадъчни материали. "Ние децата играем, учим и се веселим заедно" е темата на спортния празник с участие на родители.

НЧ "Георги Парцалев"Левски, библиотека "Веселина Геновска" и ОУ "Максим Горки"ще направят анкета с ученици и възрастни за отношението на хората към библиотеката на тема: "Библиотеката- място за учене през целия живот" и още "Да осиновим книга" инициатива съвместно с ОУ "М.Горки" , "Моето първо посещение в библиотеката" са проявите .

Община Левски ще подпомогне гражданите с информационен кът "Как се пише заявление" - информационен кът с образци на заявления и др.документи, които подават граждани до общинска администрация

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates