Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

В град Левски се проведе Общо събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците „Чисти дунавски общини”

 

На 14 март в Община Левски се проведе Общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците „Чисти дунавски общини”, регион Левски - Никопол

Кметът на Община Левски Любка Александрова ,като домакин , ръководи срещата на представителите на петте общини –Левски ,Никопол,Белене,Свищов и Павликени, които работят по проекта за изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Левски-Никопол.

На Общото събрание в Левски ,открито от Председателят на сдружението Емил Бебенов, кмет на община Никопол бенефициент по проекта, беше приет отчета за изпълнение на бюжета за 2012г. и проекто -бюджета за тримесечието на 2013г. на сдружението, одитния доклад и бяха набелязани въпроси ,които предстои да бъдат решени .

Да бъдат премахнати отчисленията ,които са дължими от общините по реда на чл.60 и чл.64 от З У О и които са сериозна финансова тежест за общините, предложи кметът на Община Левски Любка Александрова, като подчерта ,че сега е момента новият министър на МОСВ да бъде информиран за реалното състояние на общините .Предложението до МОСВ да бъде направено от всички, които работят по такива проекти за да бъдат направени законодателни промени реши Регионално сдружение за управление на отпадъците „Чисти дунавски общини” на Общото събрание в Левски.

Населението, което ще обслужва Регионалното депо е към 100 хил.души, годишните Т Б О, които ще генерира са от порядъка на 30 хил. тона. Общата стойност на проекта е около 43 мил. лв. , каза за радио „Левски” председателят на сдружението Емил Бебенов, кмет на община Никопол . Той смята ,че сегашната ситуация в страната няма да попречи на движението на проекта за Регионално депо ,което трябва да влезе в експлоатация през 2015 г.

В Общото събранието на сдружението в Левски участваха и Изпълнителният директор на сдружението инж. Магдалина Русалинова , кметът на община Белене Петър Дулев, кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, зам. кмета на община Свищов Виктор Майсторов, Божин Божинов –одитор, гл.експерт Община Левски инж.Вероника Славова, Румяна Кондрова-гл.експерт Община Белене.

 

Л.Христова

 P10803531

 

 
RocketTheme Joomla Templates