Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

Ден на отворените врати в ОУ „М.Горки”в град Левски

 

„Ден на отворените врати” се проведе на 14 октомври в Основно училище „М.Горки”в град Левски в рамките на Световната седмица по предприемачество .Открити занятия по предприемачество в първи, втори, трети и четвърти клас с ръководители Силвия Чолакова, Камелия Григорова, Галина Кирилова и Снежанка Георгиева бяха представени пред гостите .

С такива малки предприемачи в Левски аз съм спокойна за бъдещето на града” ,каза кметът на Община Левски Любка Александрова в края на открития урок по предприемачество ,който наблюдава в ­­­­­ІІІ „а” клас с ръководител Галина Кирилова.

Нашият град беше в основата на заниманието, в което чрез използването на различни игри беше провокирана активността на децата.Главният архитект на Община Левски Евгений Къневски отговори на въпросите на децата . На всички открити занятия присъстваха родители ,учители от общината ,доброволци –консултанти.

ОУ „М. Горки”, гр. Левски започна обучение по предприемачество в начален курс в началото на учебната 2012/ 2013 г. Образователната програма е разработена от Джуниър Ачийвмънт България и провокира учениците да творят, да мислят критично, да решават проблеми и да са инициативни- умения, необходими за изграждането на бъдещи лидери и активни граждани.

За инициативата на училището и значението и за образованието като цяло Елисавета Сергеева -Старши експерт по начално образование, каза :„За община Левски ,за цялата общинска образователна система бих казала ,че е една от водещите в областта.Днешните открити уроци са много важни ,не само за издигане авторитета на училището ,на учителите ,които наистина са едни новатори и с желание се включват в подобни дейности ,но за това ,че в цялата община Левски ще стане ясно ,че предприемачеството е една област в която всички ние трябва да имаме познания за да можем да подготвим бъдещите граждани на България.

Благодарение на фондация Джуниър Ачийвмънт България в нашата страна се разпространяват икономически знания не само за малките ученици , а за всички възраствови групи. За мен тази седмица е изключително важна ,защото предстои влизане в сила на нов закон за образованието,подмяна на учебните програми, на учебниците, едно усъвършенстване на учебното съдържание и за голяма наша радост това се очаква да стане в 2014г. За всички ученици от първи до четвърти клас ,поне 90% е сигурно, че ще има предмет ,който ще се нарича „Технология и предпримачество”.Така ,че идеята ,която реализираме в момента е от изключителна важност за да бъдат и психологически подготвени нашите кадри в образованието, да придобиват умения, да са достатъчно информирани и компетентни да предават такива знания.За наша гордост Плевен е един от регионите в които имаме най-голям брой обучени начални учители…Над 40 са инициативите в региона в седмицата по предприемачество.”

Откритите занимания предизвикаха интереса и радостта на всички ,защото децата показаха ,че се чувстват истински европейци. ОУ „М. Горки”през тази учебна година работи по втори проект на образователна програма „Коменски”, а това безспорно дава своите резултати.

 

Любка Христова

 P1060542

P1060556

P1060560

P1060562

P1060565

P1060567

P1060571

P1060578

 

 
RocketTheme Joomla Templates