Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

Земята на град Левски приюти пръст от Кубратова Стара Велика България

 

На 17 септември тържествено беше открита паметна плоча,паметен знак, за мястото ,където в земята на гр.Левски е положена капсула с пръст от гроба на Хан Кубрат.

Родолюбивото събитие, в деня на един от най- светлите християнски празници и най-ценни християнски добродетели – Вяра , Надежда ,Любов и Мъдрост , събра на площада в градския парк жителите на Левски.

Със специален тържествен ритуал беше отдадена дължимата почит на това свято за всеки българин място .Град Левски е един от малкото градове в страната , в които в шепа тръст от гроба на Хан Кубрат ще живее паметта за Стара Велика България.

Гости на събитието бяха :Минчо Минчев- председател на П П”Нова зора”-София, член на СБП и гл.редактор на в. „Нова зора”, зам .председателя на партия „Нова зора” д-р ю.н.Тодор Предов , председателят на областната организация на П П”Нова зора”-Плевен Евгения Иванова , Татяна Кюркчиева –член на координационния комитет на партията, Стоимен Кръстев почетен председател на Б А С в плевенска област.

Тържественото събитие, озвучено от габровския духов оркестър откри Милена Митова от НЧ „Г.Парцалев”.

Кметът на Община Левски приветства с добре дошли гостите и изказа своята ,и на жителите на град Левски и община Левски, огромната благодарност за светинята ,която ни донесоха .

„С ваша помощ в земята на нашия град дойде частица от земята на Стара Велика България, от нашите корени.Ще пазим тази светиня .Надявам се да ни помогне за едно хубаво бъдеще ,такова каквото ни завеща българския род.”-каза кмета на Община Левски Любка Александрова в обръщението си и пожела на всички никога вярата ,надеждата , любовта и мъдростта да не са далеч от нас ,да ги пазим и да ги търсим ,защото те са смисъла на човешкия живот.

От името на областната организация на П П”Нова зора”-Плевен Евгения Иванова връчи сертификат на кмета на Община Левски Любка Александрова за плоча поставена в чест на хан Кубрат по време на кметуването - за да се помни и знае ,че под нея е съхранена капсула с пръстта от гроба на хан Кубрат.

„Избрахме град Левски ,защото тук вие носите името на най-големия българин за всички времена …Избрахме град Левски ,не защото не вярвахме ,че в другите градове ще ни посрещнат с разтворени обятия , а защото знаехме ,че в ръководството на този град работят хора дълбоко патриотични ,които мислят за вашето бъдеще ,за утрешния ден.” посочи в приветствието си Председателят на П П”Нова зора”-София Минчо Минчев.

Извършено беше и ритуално освещаване на паметната плоча от отец Християн.

Кметът на община Левски, домакини и гости обсипаха с цветя святото за всеки българин място.Светлинта на факлите с които каратеките от С К К „Киокушин”- Левски го обградиха ,попи патриотичното чувство за да го предаде на поколенията с надежда,вяра,любов и мъдрост.

P1060230

P1060240

P1060257

P1060260

P1060266

P1060268

P1060271

P1060279

P1060290

P1060292

 

 
RocketTheme Joomla Templates