Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

ОБЯВЛЕНИЕ ПО РЕДА НА ЧЛ.26, АЛ.2 ОТ ЗАКОНА ЗА НОРМАТИВНИТЕ АКТОВЕ

 

Общински съвет Левски уведомява всички заинтересовани лица,  че на Интернет страницата на общината е публикуван  проект на

ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЛЕВСКИ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА МАНДАТ 2015-2019 ГОДИНА

 

На основание чл.26 ал.2 от ЗНА и във връзка с чл.77 от АПК всички заинтересовани лица могат да подават предложения и становища по предложения проект в 14-дневен срок от публикуването на настоящото съобщение и проекта на Правилника. Предложенията и становищата могат да бъдат депозирани в Община Левски, бул. „България” №58, ст.305 или на e-mail: obslevski@abv.bg

С предлагания проект на ПРАВИЛНИК се регламентират организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година.

1. Мотиви за приемане на ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година:

      Съгласно чл.21, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Общинският съвет следва да приеме правилник за организацията и дейността си, създадените към него комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

2. Цели, които се поставят с приемане на ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година:

Целта на Правилника е да регламентира вътрешната организация на дейността на Общинския съвет, структурата на ръководството му, създаването, функционирането и ръководството на комисиите към него, правата и задълженията на всеки  един от общинските съветници, редът и начина на свикване и провеждане на заседанията на съвета, вземането на решения и взаимодействието му с общинската администрация.

3. Очаквани резултати от приемане на ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година:

Резултатите, които се очакват от прилагането на ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година се свеждат до постигане на целите, наложили приемането на същия.  

 4. Финансови средства, необходими за прилагането на ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година:

За прилагането на Правилника, не са необходими допълнителни финансови средства.

5. Анализ за съответствие с правото на Европейския съюз и правото на Република България:

Предлаганият ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет-Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година е в съответствие с нормативните актове от по-висока степен, както и с тези на европейското законодателство.

Предвид изложеното, предложението за ПРАВИЛНИК за организацията и дейността на Общински съвет - Левски, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015-2019 година, е  както следва:

ПРОЕКТ

 

П Р А В И Л Н И К

 

ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЛЕВСКИ,

НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА

АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА МАНДАТ 2015-2019 ГОДИНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates