Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 
ПДФ Печат

 

Община Левски посрещна Вицепрезидента Маргарита Попова и гости от Израел

С грандиозен концерт в НЧ „Георги Парцалев”под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова, Младежки симфоничен оркестър и хор от Израел стартира турнето си в страната.


Кметът на Община Левски Любка Александрова и общинското ръководство посрещнаха ,по стара българска традиция с хляб и сол, Вицепрезидента Маргарита Попова и екипа и на 7 октомври .

P1340930

 

Концертът, на един от най-добрите хорове и оркестри в Израел, под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова и Н.Пр. Шаул Камиса Раз – посланик на Израел в България е в чест на българските пожарникари и главен комисар Николай Николов за ангажирането им в спасителна операция по време на пожара в израелската планина „Кармел” през месец декември 2010 г. .Събитието е организирано от Израелско-българският институт в сътрудничество с кмета на Петах Тиква – Ицик Браверман по идея на Яков Джераси и Менаше Рагив и се осъществява с подкрепата на посолството на Израел в София, Община Левски и др.

P1370327

 

Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари от сърце за показаните топли приятелски чувства ,честта и вниманието оказано от Вицепрезидента и гостите от Израел.В приветствието си преди концерта отбеляза още: „Посещението и концерта на тези млади хора за нас е един изключителен житейски урок,защото тези деца си спомнят и пеят и благодарят от името на израелския народ за нещо станало преди четири години …Това е урок за незабравеното сторено добро.Този народ не забравя кой ,кога му е сторил добро и не престава да благодари.За нас ,аз смятам ,че това е невероятен житейски урок,защото ние българите се нуждаем от много такива дълбоки душевни уроци ,които да чувстваме със сърцето и никога да не забравяме…”

P1370358

 

Изключително вълнуваща беше срещата на две култури ,израелската и българската ,на сцената на читалището ,където с езикът на изкуството ,таланта и сърцето беше представен концерта на Младежки симфоничен оркестър и хор от Израел .

P1370448

 

Вицепрезидентът Маргарита Попова поздрави домакини и гости ,благодари за гостоприемството и човечността, за прекрасната организация и обяви ,че от град Левски тръгва турнето на Младежкия симфоничен оркестър и хор от Израел.

Заместник-председателя на Израелско-Българския институт и директор на фондация „България” интернешънъл“Яков Джераси ,кметът на израелския град Петах Тиква – Ицик Браверман ,гости и домакини благодариха и приветстваха културното събитие .

P1370379

 

Бяха отправени и много специални поздрави. Нашата съгражданка Светлана Петрова поздрави с песента „Евкалиптова гора” на Ищар. Концертът започна със симфония „ Вардар”. Звучаха израелски, български,балкански,руски и песни на народите.

 

Кметът на Общината ,г-жа Александрова, получи специални подаръци от гостите ,а те получиха подаръци от Общината .

P1370435

 

Най-впечатляващ подарък беше изпълнението на песента „Хубава си моя горо” на израелския хор с диригент Шуламид Мадар Леви и оркестър с диригент Михаел Делман, който изправи на крака всички в залата и всички заедно запяха… С бурните си аплодисменти благодарната публиката пожела концерта да не свършва.

P1370490

 


Вицепрезидентът Маргарита Попова – с внимание към хората в град Левски


Вицепрезидентът Маргарита Попова идва за първи път в Левски ,но за краткото време на своето посещение успя с добра дума и внимание да се срещне и разговаря с децата ,младите, хората в Левски.

P1340952

 

В центъра за обществена подкрепа Вицепрезидентът и екипа, сред който беше и съветника на президента на Републиката по култура , духовно развитие и национална идентичност- Ирина Гъркова се запознаха с дейността на центъра представена от Снежина Любенова,педагог и психолог и социалния работник Даниела Драгова. Получиха сувенири от доброволците ,ученици от СОУ”К.Попов”в Левски.

P1360020

 

Емоционална беше срещата и с младите ни таланти от ФФ „Северняшка огърлица”с ръководител Мариета Аспарухова.Децата бяха щастливи да разкажат и покажат своите успехи с песните и отличията си.

P1370035

 

Директорът на ЦДГ „Слънце”Наталия Христанова и деца от детската градина посрещнаха топло гостите и им подариха с радост бонбонени цветя ,песни и танци.Детски книжки получиха децата лично от г-жа Попова.

P1370076

 

В музей „Г.Парцалев”, където витае духът на именития ни съгражданин,се проведе разговор за културната ни и национална памет и идентичност и необходимостта   от достойно място  в живота на българина днес.

P1370208

 

Аз съм много впечатлена от вашия град, каза Вицепрезидентът Маргарита Попова на срещата с младите хора в Левски в заседателната зала на Общината и отчете заслугата за това на кмета на Общината и всички съпричастни на идеята градът да стане по-добро място за живеене.

 

„Хората искат внимание , трябва да се обичаме и ще намерим верният път” ,беше духовното послание на този ден.


 
RocketTheme Joomla Templates