Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

Родният дом на артиста Григор Вачков ще стане информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация

Сдружение с нестопанска цел – „Григор Вачков”регистрирано през август миналата година на територията на кметство с. Трънчовица с цел да кандидатства по мярка 321 на ПРСР с проект: „Трансформиране родния дом на артиста Григор Вачков в информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация” постигна своята цел.

На 19.12.2013 год. между Държавен фонд „Земеделие” и СНЦ „Григор Вачков” – с. Трънчовица беше сключен Договор за отпускане на финансова помощ по мярка 321 по ПРСР за реализирането на горепосочения проект. Договорът е на стойност 611 410 лв. с ДДС. Помощта е в размер до 100% от одобрените и реално извършени разходи за реализирането на проекта. 80% от отпуснатите средства се осигуряват от Европейския съюз и 20% от Държавния бюджет на РБ.

Проектът и заявлението за кандидатстване бяха подготвени с активната помощ на Община Левски и на 10.09.2013 год. бяха приети под № 15/321/01498 във фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция РБ, уточнява председателят на УС на СНЦ „Гр. Вачков”Блажо Николов.

Проектът предвижда изграждането на културен център в чест на обичания от поколения българи актьор - Григор Вачков. Ще бъде   извършено благоустрояване на имота, където е роден и отрасъл големият актьор и създаден парк-музей, който ще представя детството и творчеството на Григор Вачков. Ще бъде изградена и самодейна амфитеатрална сцена подходяща за организирането на различни културни мероприятия на открито. В сутерена на сцената ще бъде разположен информационно-образователен център, обзаведен с мултимедия, компютри и видеофилми за местния културен живот, живота и творчеството на Григор и Мартина Вачкови.

P1210463

P1210483

 

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates