Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

Българската Армия търси 1200 резервисти 

 

Обявен е конкурс за набиране на 1200 резервисти за доброволния резерв на Българската Армия.

За сухопътни войски се търсят най-много - 700. Местата са за гарнизоните в Мусачево, Благоевград, Плевен, Казанлък, с. Свобода (Чирпанско), София, Шумен, Стара Загора, Асеновград, Белене, Пловдив и Сливен.

За ВВС вакантните места са 395 - в Крумово, Враждебна, София, Божурище, Медковец, Пловдив, Щръклево, Батак, Хасково, Братово, Балчик и др.

Военноморския флот търси да назначи 105 души, като всички места са за базата в Бургас.

Кандидатстването за други населени места няма да е проблем от битово значение, тъй като не е свързано с местопребиваване. Сключилите договор ще се явяват само при повикване изцяло за сметка на Министерството на отбраната и то за кратък период – максимум не повече от 30 дни за цялата година. Договорът е тристранен - между резервиста, работодателя и Министерството на отбраната.

При подписването на договор резервиста получава задължително една заплата на края на годината за длъжността, която заема - за това че се е съгласил да бъде повикан, когато се наложи и отделно заплащане в съответствие с броя на дните, за които е извикан извънредно на активна служба при необходимост. Времето на активната служба се води първа категория труд.

Кандидатите следва да отговарят на изисквания, определени със заповед на Министъра на отбраната № 889/ 21.12.2012г. Те могат да заявят до три длъжности за заемане, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования, но от един вид въоръжена сила. Медицинското освидетелстване за годност и оценката на психологичната пригодност на кандидатите за служба в доброволния резерв се извършва във Военно медицинска академия – МБАЛ в градовете София, Варна или Пловдив.

Срокът за подаване на документи във военните окръжия , областните военни отдели и офисите н Областния военен отдел в общините е до 28.03.2013г., включително. Конкурсите ще се проведат във военните формирования по документи до 18.04.2013г.

Кандидатите за участие в конкурса могат да подадат заявление до началника на Областен военен отдел - Плевен във Военно окръжие – Плевен или до него чрез офисите в общините на област Плевен. Там може да се получи пълна информация и помощ при оформянето на документите.

Информация и документи за кандидатстване желаещите могат да получат всеки понеделник,сряда и петък от 08.00до 13.00часа. в офиса на Обл. Военен отдел се намира в сградата на община Левски,ет. 4, стая 427.

 

             Обявата с длъжностите е поставена на общодостъпно място във Военно окръжие – Плевен, в административните сгради на общините от област Плевен, в бюрата по труда на областта. Обявена е на интернет-страниците на министерството на отбраната, Централно военно окръжие и сайта на община Левски

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates