Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

КУЛТУРНО ИНФОРМАЦИОННАТА СЕДМИЦА „ЕВРОПА – БЪЛГАРИЯ” В ГРАД ЛЕВСКИ

Инициативите, във връзка с 5-те години членство на България в Европейския съюз , се провеждат под патронажа на кмета на Община Левски – Любка Александрова и са организирани от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев 1901” гр.Левски с активното участие на училищата в града.

На 3 декември в град Левски беше открита седмица „Европа- България”в камерната зала на НЧ„Георги Парцалев 1901”,където бяха представени: Информационен бюлетин „Община Левски – 5 години в Европа .Работата по европейски проекти” на отдел „Евроинтеграция” на Община Левски и НЧ „Георги Парцалев 1901” гр.Левски;

 P1060773

„България – 5 години в Европейския съюз”, съвместна   изложба - карикатури и художествена фотография на известния карикатурист Борислав Златанов и полиграфиста Григор Пасков беше открита в Художествена галерия .Авторите гостуват за втори път в град Левски . През 2011 г. изложба на тема „България вчера и днес”, на която бяха представени стари фотографски картички и карикатури беше интересно събитие в рамките на празници на изкуствата „Парцалев”.

Изложбата „България – 5 години в Европейския съюз”,се представя за пръв път, предвид нейната тематика. Тя представя главно оперативните програми на ЕС и съдържа седем плаката. В тях България е отразена с проекти и субсидиране от разделите на оперативните програми.

Борислав Златанов е известен карикатурист, 25 години е работил в телевизията, а понастоящем сътрудник във вестник „Трета възраст”. Той се определя като щастлив дядо на тригодишна внучка.

Григор Пасков е известен полиграфист, наследник на фотоиздателство „Григор Пасков”. Понастоящем пенсионер, също щастлив дядо на три внука и една внучка.

P1060787

P1060792

P1060800

Младите хора и предизвикателствата на Европа

„Европа е шанс за младите хора ,но ние трябва да се променим , да приемаме Европа за модел на възпитание, за модел на морал… Деморализацията на младите хора в България е страшно явление, което не рефлектира само в ежедневието , рефлектира в цялата страна, а Европа иска от нас морал, иска от нас добри навици…. Европа е модел за управление ,за възпитание ,за развитие по нормален начин….”посочи проф. д.ик.н. Карим Наама ,преподавател в ВТУ”Св.св.Кирил и Методий” и Стопанска академия Свищов по Международни икономически отношения пред младите хора в Левски в изключително интересна беседа на тема „ Младите хора и предизвикателствата на Европа”проведена на 4 декември в заседателна зала на Община Левски.

 

 P1060809

 P1060813

P1060817

 

Три презентации по темата „Единни в многообразието” представиха в заседателна зала на Община Левски учители от град Левски.

 

-      „Нашата детска градина в европейски измерения” – презентация на Наталия Христанова, директор на ЦДГ „Слънце” гр.Левски,

-      „Моите срещи с Европа” – презентация на Валентина Дженева, директор на НУ „Христо Ботев” гр.Левски,

-      „Единни в многообразието” – презентация на Славка Ленкова, учител по английски език в ОУ „Максим Горки” гр.Левски.

 


 

 P1060824

 P1060828

P1060836

 

Състезанието „Европа - България”превърна делника в празник

Учениците от всички училища в град Левски показаха отлични познания за историята ,културата и бита на европейските народи в интерактивно състезание на 5 декември в голямата заседателна зала на Община Левски .

Гости на интересното ,образователно и атрактивно състезание „Европа - България”между отборите на „Европа” и „България” бяха зам. областният управител Тошко Гетов, Надежда Иванова – експерт „Връзки с обществеността”, Чавдар Луканов-председател на Областния читалищен съюз, Председателят на ОбС-Левски Дочко Дочев, кметът на Община Левски Любка Александрова, директори на училища и учители.

Състезанието проведено в четири кръга даде възможност и на участниците и на публиката да съпреживеят едно вълнуващо пътешествие в света на европейската история ,култура , и бит.Показаните любопитните и малко известни постижения , участието на Мажоретен състав ,Танцов състав при читалище „Г. Парцалев” с танци на народите и типични за държавите ястия , наградите за активната публиката ,всичко това повишиха настроението . По време на състезанието бяха изработени и тематични сувенири-разделители на книги , които бяха подарени на гостите на събитието.

 

„Имам изключителното удоволствие да поздравя участниците в това прекрасно състезание.Радвам се че ,децата на Левски ни дадоха толкова сериозна информация ,както за ЕС така и за всички държави в него …Радвам се ,че България е член на ЕС,радвам се , че и нашата община е част от големия Европейски съюз, но ще пожелая на всички да не забравяме преди всичко, че сме българи…”каза в приветствието си при връчване на наградите и грамотите на участниците в състезанието кметът на Община Левски Любка Александрова.

Зам.областният управител Тошко Гетов каза за радио „Левски” след събитието: „Искам да благодаря на ръководството на Община Левски и на ръководството на читалище „Георги Парцалев”в лицето на читалищното настоятелство и читалищния секретар, за това, че приеха поканата ни да са една от четирите община в която да се реализира седмицата „Европа-България”и не сме се излъгали в преценката си.

Що се отнася до това което видяхме мога да кажа само ,че децата ,техните ръководители, които са участвали в организацията и провеждането на това мероприятие превърнаха делника в празник. Истинско удоволствие беше да присъствам на това състезание. Вашият град показва ,че има огромен потенциал в лицето на младите хора и съм убеден ,че този потенциал ще бъде използван за развитието на град Левски и община Левски като цяло.

По изключително атрактивен, неформален и оригинален начин бяха представени всички страни от Европейския съюз, което впечатлява и дава трайни знания на многото млади хора, които бяха в залата.Образователният ефект беше постигнат в максимална степен.

Всичко в програмата, и изложбата която видях, има голяма ефективност.Показахте огромен потенциал по отношение на умението да организирате по неформален начин мероприятия, в случая използвайки повода свързан с пет годишното членство на България в ЕС.”

Фотоизложба „Аз и Европа” организирана от Община Левски с участието на общообразователните училища в гр.Левски можаха да видят всички присъстващи на събитието.

P1060852

P1060867

P1060879

P1060910

P1060932

 
RocketTheme Joomla Templates