Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

SOS - нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки


 

За втори пореден път в ОУ „Максим Горки” стартира проект по секторна програма „Коменски – многостранни партньорства” на тема “SOS - нашата планета ни предупреждава да спасим полярните мечки. Държавите партньори по проекта са: България, Турция, Полша, Румъния, Испания, Португалия и Литва с координатор Полша. Проектът обхваща 150 ученика на възраст 11-13 години и 10 учителя.

 

Земята ни дава сигнал SOS. С този проект ние – ученици и родители, ще се вслушаме в зова на нашата Планета. Глобалното затопляне е факт и ние трябва да предприемем мерки за да спрем това природно бедствие. Намаляването на полярния лед с над половин милион квадратни километра през последните 25 години е знак, който ни показва, че ние трябва да побързаме. Глобалното затопляне ще причини смърт на полярните мечки, а те са символ на перфектния свят – свят без замърсяване, загуба на енергия и вода.

 

В проекта са включени дейности като: засаждане на дървета, аранжиране на цветни алеи, лабораторни проучвания, колопоходи, проучвания за рециклиране вкъщи, наблюдения на природни резервати, проучване пътя на мигриращите птици, забавни начини за използване на отпадъчните материали, изготвяне на медийни продукти и др.

 

ОУ „Максим Горки” ще е гост по проекта през месец април 2013 година, а първото и предстоящо пътуване на 4 ноември е до държавата координатор – Полша.

 

Искам да изкажа благодарност на моите колежки Зоя Личева, Уляна Брункова, Надя Георгиева и Клавдия Хинова, които дадоха идеи при изготвянето на проекта и помогнаха за добрия му старт.

 

Теменужка Янева – координатор на проекта

 

deca_ou_komenski

 
RocketTheme Joomla Templates