Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

prescription arial, vialis 40mg helvetica,sans-serif; font-size: 10pt;">Урна с пръст от гроба на хан Кубрат донесоха в Левски.

   Капсула с пръст от гроба на хан Кубрат връчи на кмета на Община Левски Любка Александрова на 28 август ,на специална среща Евгения Иванова ,председател на партийната организация на П П”Нова зора” в Плевен.

   „Благодарим ви от сърце ,че ни донесохте пръст от началото на България.Това е предпоставка за бъдещо ползотворно сътрудничество”,каза кмета на общината Любка Александрова .

   Тази земя ще бъде приобщена към град Левски на 17 септември ,като със специален ритуал в централната градска алея ще бъде поставена плоча с надпис.

   На 16 август група от 47 членове и симпатизанти на партия „Нова зора”са посетили свято за българите място- последната обител на владетеля на Велика България в Малое Перешчепино, в Украйна.

   За топлото посрещане от хората и ръководството на Полтавска област, за ритуала по стара българска традиция на гроба на хан Кубрат,за това ,че гилза с пръст от бойното поле на сраженията край Плевен на Руската освободителна армия през август 1877г. е подарена на домакините , че благодатен дъжд е ознаменувал родолюбивото събитие, разказа развълнувано ръководителката на групата ентусиасти Евгения Иванова.

   Пристигнали първи ,ден преди официалното честване за да почувстват това свято за всеки българин място те вече имат идея да посетят и гроба на хан Аспарух.

   В срещата по повод уникалното събитие в Левски участва и главния редактор на в. „Нова зора” проф.Минчо Минчев, заместник председателят на партия „Нова зора”Тодор Прадев, лидера на местната структура на партията Иванка Димитрова и лидера на ВМРО в Левски Тодор Тодоров .

   Госпожа Иванова подари и на домакините в Левски късче земя от кубратова България.

   Три урни с пръст от гроба на хан Кубрат са пренесени в средата на този месец от представителна група членове и симпатизанти на партия "Нова зора" ” от Плевен, Стара Загора и Казанлък . Поклонението е по повод 100-годишнината от откриването на гроба на хан Кубрат в днешна Полтавска област.

 P1060165

P1060166

P1060167

P1060171

P1060173

 
RocketTheme Joomla Templates