Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

recipe arial,helvetica,sans-serif; font-size: 10pt;">Град Левски празнува в деня на 175-годишнина от рождението на Васил Левски

С празничен водосвет ,цветя и венци пред паметника на Апостола на 18 юли жителите на единствения град с името Левски почетоха паметта на достойния син на България.

Кметът на Община Левски Любка Александрова и гостите на празника сред които –кмета на Община Павликени инж.Емануил Манолов и зам.кмета Харитон Харитонов, проф.Лука Велчов –председател на българското дружество в Букурещ и журналистката Лучия Пъцан , Мартина Вачкова поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски .

„ Лятна феерия” за най-малките палавници рано сутринта зарадва малки и големи в градския парк.

Ревю на весели чадърчета ,игри ,изненади и награди за децата бяха истинско забавление за всички.

Двамата големи българи Левски и Ботев за първи път споделят идеи за пътя за освобождението на България във вятърната мелница в Букурещ през 1868 г.Васил Левски обяснява как вижда бъдещата борба за освобождение на България в Солаковия хан, за първи път, новината съобщи проф.Лука Велчов на среща с кмета на Община Левски .

Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи на известната Мартина Вачкова удостоверението за почетен гражданин на гр.Левски и населените места в общината на нашия земляк и неин баща , обичаният актьор Григор Вачков , удостоен посмъртно през 2002 год. на 18 юли .

Статуетката ,символичен ключ е ключът към сърцата на всички нас ,каза кметът на Общината, а развълнувана и просълзена Мартина Вачкова го прие с думите :”Ако сега татко ни гледа от горе ще бъде страшно щастлив, защото много си обичаше края,Трънчовица,Плевенска област и община Левски …тъжно е ,че го няма ,но го получава на такъв прекрасен ден.”

В състезание по плуване на Общинския плувен комплекс спортни умения показаха състезатели над 10 годишна възраст .Наградите на победителите връчи Председателят на Об С –Левски Дочко Дочев.

Вечерта Факелно шествие на каратеките от паметника на Васил Левски до открита сцена пред Община Левски даде началото на празничния концерт.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави сърдечно жителите и гостите на града и общината и призова жителите на град Левски да носят достойно името на Апостола.Поздрав за празника отправи и народния представител Румен Петков.Сред гостите бяха още кмета на община Белене Петър Дулев, кмета на община Никопол, поздравителни адреси бяха получени от кметовете на общините Плевен, Пордим, Димитровград, Синдиката на българските учители и др.

Празничната програма – вълнуващ спектакъл със стихове ,песни и танци на самодейни колективи от читалище”Георги Парцалев”-гр.Левски ,Н Ч”Надежда” с.Козар белене”, Н Ч „Григор Вачков” с.Трънчовица, децата от Карате клуб гр.Левски и Мажоретен състав –гр.Левски получи бурните овации на публиката .

Празнична заря огря град Левски в деня на 175-та годишнина от рождението на патрона на града Васил Левски

В рамките на програмата за честване на празника на 16 юли голям рок концерт на групите „ HEADBANGERS”, „ NOISE” и група „Шок” събра рокаджиите в западния парк в гр.Левски на голям купон .

Театрален състав при Н Ч „Съгласие” гр.Дебелец представи на 17 юли в Н Ч „Георги Парцалев” театралната постановка „Службогонци”посрещната с радост от публиката в Левски.


 

 
RocketTheme Joomla Templates