Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

О У „М. Горки” завърши успешно проект „Коменски”

 

Приключи работата на О У „М. Горки” в гр. Левски по проект на секторна програма „Коменски”- „Да се посмеем и замислим с междукултурни анекдоти”.Наши партньори бяха основни училища от Турция, Англия, Унгария, Румъния, Португалия и Полша.

            Наред с огромната работа, многото визити, семинари, дискусии, мултимедийни презентации, изложби, представления, участниците в проекта ще издадат и книжка с анекдотите, които бяха драматизирани и представени по време на пътуванията и свързаните с тях работни срещи, и брошура с кратки комуникативни фрази на всички езици на проекта. Този двугодишен период на взаимодействие и уникално международно партньорско общуване даде възможност на ученици и учители да срещнат приятели от други държави, да научат повече за тяхната култура, да се запознаят със съвременни европейски езици, да потърсят корените на собствената си идентичност, да подобрят значително комуникацията си на английски език, способства за формиране на ценности, свързани с общоевропейското културно пространство като толерантност, многообразие, солидарност, свобода, справедливост, доверие, образование. С много топлота споделят впечатленията си от участието си в клуб „Коменски” и работата по проекта всички наши ученици:

 

            Деница 7б клас: Никога не съм била толкова развълнувана през целия си живот. Пътуването до Лисабон, Португалия, миналата година, беше като чудо. Нови хора, ново място, нов език, нов живот за пет дена. Беше невероятно и аз никога няма да го забравя.

Таня 6б : Наистина харесвам да работя по проект Коменски. Видях толкова много красиви места и срещнах чудесни хора. Аз бях в Будапеща, Унгария и видях невероятни гледки. В Унгария беше идеално и бих искала да видя още нови места.

Лора 6б : Мисля, че проект Коменски е най-интересният и вълнуващ европейски проект, който някога е правен. Това, което най-много харесвам, е, че можем да пьтуваме до друга страна и да се срещнем с други деца. Никога няма да забравя седмицата, през която Николет от Унгария беше вкъщи. Беше страхотно.

Жени 7б : Най-вълнуващият момент беше, когато плавахме с кораб по река Дунав, в Будапеща. Имаше толкова много мостове. Сградата на парламента в Будапеща е удивителна. Друг вълнуващ момент беше пътуването до Егер. Чувството, докато се учехме да използваме древните лъкови и стрели, мечовете, беше невероятно...

Цветелина 7 б: Преди да пътувам до Румъния, исках да се сприятеля с хора от други страни и да посетя музеи. Проект Коменски ми помогна да осъществя това. Когато пристигнахме в Букурещ, всичко беше ново и чудесно. Хареса ми Двореца на народа, в който се намира румънският парламент. Замъкът на Дракула беше вълнуващ. Но не харесах румънската зеленчукова супа.

Елена 7б: Едно от най-чудесните приключения в моя живот беше пътуването по проект Коменски до Румъния. Там се сприятелих с нови хора и посетих много нови и интересни места.

Деница 6б: Участието в проект Коменски е начин да се сприятелиш с нови хора и да научиш повече англйски език. За мен този проект отвори врати да посетя други страни и да науча повече за тяхната култура. Харесвам този проект!

Велислава 6б: Харесах пътуването до Унгария. Харесах унгарските деца и унгарските учителки, които срещнах там. Сега имам приятелка от Полша. Проект Коменски ми даде много нови приятели.

Божидар 6б: Харесвам Клуб Коменски, защото така учим английски много по- добре. Можем да посетим различни страни и да срещнем различни хора. Когато се събираме в клуба, всички сме щастливи и се усмихваме.

Ивайло 6б: Харесвам членството си в Клуб Коменски защото упражняваме английския си, срещаме хора от други държави и имаме възможност да говорим на английски с тях.

Лора 6а: Проектът по програма Коменски беше и е моят прозорец към света. Запознах се с много нови приятели, осмелих се да говоря и пиша на английски език, посетих и видях виртуално и реално нови места. Научих анекдоти от различни държави и разбрах, че хората може да живеят в различни страни, но смеха и удоволствието от приятелството е един и същ.  

Лора 4а: Да бъда част от Проекта "Коменски" беше страхотно преживяване. Щастлива съм, че благодарение на него успях да посетя Англия, да се докосна до културата на тази велика страна, да създам нови и незабравими приятелства с деца от различни държави. Нека и занапред да има находчиви, пълни с енергия и нови идеи хора, които да правят живота на децата интересен и ни „даряват” с много нови знания! Специални благодарности на г-жа Славка Ленкова!!!

           Велислав 7а: Благодарение на проект "Коменски" и г-жа Славка Ленкова аз разбрах как живеят хората в Полша. Запознах се с култура много по-различна от нашата. Освен всичко научено и видяно, аз се чувствах прекрасно сред приятели от различни държави. Разбрах, че ние учениците от всички страни сме жизнерадостни, емоционални, искрени, открити и дружелюбни. Обичаме пътешествията, забавленията и родината си. Надявам се, че новите ни приятелства ще продължат много дълго. И някой ден ние отново ще се срещнем!

           Марио 5а : С програма „Коменски имах възможност да пътувам до Турция, да общувам, да работя в екип с деца от различни страни и да покажа своите способности. В Измир бяхме настанени в прекрасни приемни семейства, които се грижеха за нас като за родни деца. Преизпълнени с впечатления, заредени с ентусиазъм и нови приятелства  ние си тръгнахме от Турция със сълзи в очите, отнасяйки със себе си не само хубав спомен, но и желанието да се върнем отново

Всички ние благодарим на Славка Ленкова, координатор по проекта, за предизвикателството, стимула, предоставените възможности и опит и си пожелаваме много нови приключения, партньорства и дълготрайни приятелства!

Гергана Цонева

 snimka1

 snimka2

 snimka3

 snimka4

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates