Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

 

20 години Хандбален клуб ”Левски”

 

     Х К ”Левски” тържествено отбеляза юбилейната 20-та година от своето създаване на 6 юли . Клубът писа своята историята с ентусиазма и спортното майсторство на хандбалисти и треньори, донесли им през годините много успехи, свидетелство за което са многобройните купи и отличия ,които бяха подредени в уникална изложба .

    Гости на празника бяха: главният експерт на министерството на физическото възпитание и спорта за Плевенска и Ловешка област Юрий Георгиев, неговият предшественик Пламен Дунчев, Тошко Станчев-председател на Х К”Шугар”гр.Плевен, Силвия Марковска –Международен съдия по хандбал и ст.треньор на Х К”Шугар”гр.Плевен ,Иван Кръстев-журналист от в.”Посредник”.

   Президентът на Хандбален клуб „Левски" - Иван Пейков ,бивш хандбалист и президент на клуба вече 15 години проследи развитието на спорта през годините: „ На 05.03.1997 г. група ентусиасти в основата на които г-н Красимир Мавров /сега треньор гр. Каварна/, Светлин Петров, Боян Косторов, Георги Величков, Валентин Георгиев, Тодор Тодоров, Мишо Сидеров, Красимир Косев, Златко Захариев и др. решават да възстановят хандбалния спорт в града и регистрират сдружение с нестопанска цел наречено „Искрен – 56”. Три месеца по – късно на 30.06.1997 г. с решение на ОС – Плевен дружеството се преименува от „Искрен-56” в сдружение ХСК ”Левски” със седалище гр. Левски и председател Красимир Мавров. През периода 1992 – 1997 г. Председатели на ХК „ЛЕВСКИ” бяха Георги Петракиев и Илчо Ганчев . От есента на 1996 неофициално председателството на клуба беше предадено от г-н Красимир Мавров на г-н Иван Пейков и от 22.10.1997 г. с решение на ОС – Плевен е утвърден УС на Х С К”ЛЕВСКИ” от 5 члена – господата ИВАН ПЕЙКОВ, ЕМИЛ ИЛИЕВ, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ, ВАЛЕРИ ВЕЛИЧКОВ и ЗЛАТКО ЗАХАРИЕВ, като Председател на УС е Иван Пейков.

      През 1997 г. дойде и първия успех – мъжкият отбор стана първенец в „Б” Р Х Г. От тогава представителният обор на клуба стана още три пъти първи в „Б” РХГ – през 2000, 2001 и 2004 г. и от есента на 2004 г. след квалификационни срещи за попълване на „А” РХГ с отборите на гр. Нови Искър и с. Българене стана член на елитната ни група, където се състезава и до момента. Целта на клуба е този отбор да се задържи групата чрез което пирамидата да бъде завършена и юношите да имат къде да доразвиват уменията си. …..”

     Възстановяването и развитието на детско – юношеска школа благодарение неуморния труд на треньора Антоанета Кирова , ентусиазма на всички хандбалисти от клуба и подкрепата на съмишленици дава своите плодове.Успехите, купите и медалите се множатпрез годините , а Х К „Левски” участва в спортния календар на Българската федерация по хандбал вече с 8 отбора .Бронзови медали и нови постижения белязаха юбилейната 2012 година ,за което общинско радио „Левски”и в.”Левски днес” вече информираха .

     „Аз съм очарован от ентусиазма и дългогодишните трудови успехи на този колектив тук и тази сплотеност между Община ,училища и спортни клубове ”- каза главният експерт на министерството на физическото възпитание и спорта за Плевенска и Ловешка област Юрий Георгиев .

    „Това е може би единствения клуб, който има с какво да се похвали в тези трудни времена”, посочи представителят на спортното министерството и обеща подкрепа чрез програмите „Спорт за децата в свободното време”

     Иван Пейков връчи юбилейни плакети на гостите.

    За заслуги към клуба с юбилейни плакети бяха наградени състезателите Станислав Стойков и Иван Гошев, бившите председатели на клуба Илчо Ганчев и Георги Петракиев, Председателят на З К„Детелина” – Тодор Георгиев, на „Единство – 13”– Димитър Великов и „Единство” с. Малчика – Ивелин Ангелов, директора С О У „ Крум Попов” – инж. Александър Филипов и на О У „М. Горки” – Даниела Георгиева, Мелница „Левски”, Изпълнителният секретар на зона „Мизия” Симеон Съев, Членове на УС и бивши състезатели на клуба Валери Величков и Васил Василев, Зам. кмета на Община Левски мандат 1999 – 2003 г. и член на клуба Сашо Начев, кмета на Община Левски мандат 2003-2011 г. Георги Караджов,

     Кмета на Община Левски – Любка Александрова, треньора на мъжкия представителен отбор, член на УС и бивш състезател на клуба Иван Иванов, Секретаря на Х К „Левски”Емил Илиев.

     За изключително големи заслуги при изграждането на детско – юношеската школа на клуба награда получи треньора Антоанета Кирова

     За изключителни заслуги към клуба при финансиране, поддръжка на спортната база, закупуване на екипировка и др. награда получи и Община Левски .Наградата получи заместник кмета Здравко Дафинов.

      За заслуги при организацията и цялостното изграждане на клуба бе награден и Председателя на Х К ”Левски” и бивш състезател на клуба –Иван Пейков.

Юбилейни плакети получиха заслужили хандбалисти и деятели .

      Президентът на клуба Иван Пейков изказа благодарност на Община Левски ,която подпомага спорта като цяло и хандбала в частност:

     „Искам да уверя Общината , че направените инвестиции в нашият клуб не са били напразни. Ежегодно клуба обучава средно 80 деца, като за двадесет години това са около 1500 деца. В градове като София, Благоевград, Петрич, Бургас, Варна, Шумен, Добрич, Русе , в цялата страна ,прославяме община Левски с хандбала и спортния  дух, който носи тя” - каза Иван Пейков и благодари на всички които са помагали на клуба през годините.

     По повод юбилея хандбалистие получиха много поздравителни адреси .

     Да пожелаем на многая лета и нови достижения на нашите спортисти

handbalen_otbor_1gr_Levski

P1050836

P1050840

P1050842

P1050843

P1050844

P10508512

PICT6879

 
RocketTheme Joomla Templates