Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 

Празници на изкуствата”Парцалев - 2012"

            За осма поредна година в родния град Левски на големият български артист Георги Парцалев Община Левски и Н Ч „Георги Парцалев”организират празници на изкуствата в негова памет. Ако беше жив на 16 юни той щеше да навърши 87 години. Близо   23 години изминаха от както големият комик напусна този свят ,но светлината на уникалната му личност и днес пулсира в многобройните му роли, в спомените на приятели и колеги и гради духовен мост.

            Тази година Празници на изкуствата „Парцалев”ще започнат на 11 и ще продължат до 15 юни.

             Н Ч „Георги Парцалев”ще открие официално празниците на 11 юни от 19.30 ч. с комедията „Селяни в Европа-порно без граници”постановка на Огнян Панайотов.Преди това в 17 ч.в Художествена галерия ще бъде открита изложба -живопис на Марта Боянова.

             Георги Парцалев, любимеца на поколения българи, ще можем да видим в театралната постановка”Вестникар ли?”и филмите „Любимец 13” , „Баща ми бояджията”, „Роялът”и „Два диоптъра далекогледство”, които ще бъдат прожектирани всеки ден от 11 до 15 юни, от 10 ч. в слона на читалището.

             На 12 юни от 19.30 ч. театрална чуденица по Чудомир „Имало едно време..едно село…” ще представи Театрален състав при НЧ „Пробуда-1924” гр.Плачковци.

             На 13 юни от 18 ч. в камерната зала на читалище „Георги Парцалев” ще се проведе среща – разговор с актьорите Латинка Петрова и Светослав Пеев „Спомен за Парцалев”. От 19.30 ч. с тяхно участие ще бъде представен спектакъла „Щури маневри” на театър ”Инверсия” гр.София .

             На 14 юни Театрален състав при читалище „Съгласие”гр.Дебелец ще гостува с постановката ”Английски прозорец” на Рей Куни от 19.30 ч.

             Празници на изкуствата”Парцалев -2012” ще бъдат закрити на 15 юни с постановката на Д Т ”Иван Радоев” гр.Плевен „Кокошка” на Николай Коляда с гост-режисьор от Македония Александра Кардалевска.

 Partzalev_2012_02

 

 
RocketTheme Joomla Templates