Общинският вестник

Банер

Населени места

Банер

Проверка на местни данъци

Банер

Градоустройствен план

Банер

Цифро-Акт

Банер

Европейските фондове

Е-правителство

Банер

Превенция на корупцията

Банер

Регистър на общинската собственост

Банер

Програма туризъм

Банер

Атрактивни имоти

Банер

ОПОС 2007-2013 г.

Банер

Желаете ли да има пазар в събота ?

Желаете ли да има пазар в събота ?
 
Проведена информационна среща от ОИЦ Плевен в община Гулянци.

 

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

гр. Плевен

 

Квалификационни услуги и обучения = устойчива заетост

На 10 април 2012 г. Областен информационен център – гр. Плевен проведе в община Гулянци информационна среща за популяризиране на схема „Квалификационни услуги и обучения за заети лица – фаза 3 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Срещата беше открита от кмета на общината Лъчезар Яков, който приветства работата на Областния информационен център в гр. Плевен и обясни нуждата от подробна информация по отношение на Структурните и Кохезионния фондове в България за всички жители в Гулянци.

На срещата присъстваха представители на местния бизнес, общински служители и заинтересовани лица.

         Схемата цели предоставяне на квалификационни услуги и обучения за заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия за повишаване производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост, подобряване на адаптивността и уменията на работниците и удължаване на активната им трудова дейност.

Интересът на предприятията е свързан с възможността да бъдат обучени техните служители и по този начин да се подобри пригодността и адаптивността им към динамичните условия на пазара. Тази схема е възможност за бизнеса да получи директна подкрепа чрез обучение на своите работници.

Експертите от ОИЦ- Плевен запознаха присъстващите с отворената процедура и акцентираха върху важността на помощта от ЕС, като подчертаха значението за бенефициентите да работят по проекти и да бъдат активни в усвояването на средства от Структурните и Кохезионния фондове.

Това събитие е част от цикъла информационни срещи за представяне на отворените схеми за кандидатстване по оперативните програми пред настоящи и бъдещи бенефициенти с цел популяризиране  политика на сближаване на ЕС .

ОИЦ- Плевен се намира на ул. ”Дойран” № 81 А, където всеки посетител може да получи експертна информация за възможностите, които се предоставят от европейските фондове. Центърът е отворен всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч.

Центърът е създаден по проект, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

За допълнителна информация:

Иваничка Мусова – експерт „Комуникация и информация”

Тел./факс 064/800614

e-mail: oic_pleven@abv.bg

 Picture_064

 Picture_073

 Picture_074

 
RocketTheme Joomla Templates